torstai 28. toukokuuta 2020

Urheilumerkki ei takaa mitään

Kenkäaiheeseen aioin palata.. 

Urheilumerkki ei todellakaan näytä takaavan sitä, että kenkä sopii urheiluun. Jotenkin aina kuvittelin, että Niken lenkkarit ovat urheiluun sopivat kengät, mutta ovat niin kovat ja kankeat, että ei niillä TODELLAKAAN ole hyvä lenkkeillä.

Tyttären uudet lenkkarit siis päätyvät ns. kauppakengiksi. Onhan ne nätit. Ja esiteinin maun mukaiset. Lenkkeilyyn niistä ei ole. Näissä ihan muutaman kilometrin kävely saa jalat todella kipeiksi. Kantapäitä alkaa särkemään, sääriin sattuu, jalkapohjiin käy kipeää... 

Edelliset Adidakset olivat tytön jalalle hyvät. Pohja oli ohuehko, kengät taipuivat hyvin joka suuntaan. Niillä kengillä ei tytön jalkoihin sattunut koskaan, ei edes pidemmillä lenkeillä ja liikuntatunneilla. Pienemmillä tytöillä on nyt Kappan lenkkarit ja ne ovat myös olleet todella mieluisat lapsille. Ne taipuvat hyvin, kärjestä ei ole liian kapeat, pohja on ohuehko jne. Todella hyvä hintalaatusuhde, kengät taisi maksaa 20€ / pari. 

Nyt mietin tosissani isoimmalle tytölle paljasjalkakenkiä lenkkeilyyn.  Mielelläni panostaisin kuitenkin kenkiin, sillä kengät vaikuttavat jalkoihin niin kokonaisvaltaisesti. Ja jalkojen virheasennot taas heijastuvat muuhun kroppaan. En haluaisi tuhota lapsen jalkoja huonoilla kenkävalinnoilla. 

Esikoisen aikaan vielä suositeltiin tukevia kenkiä, hänellä onkin lapsista ainoana ollut jalkavaivoja. On ollut tukipohjallista, on käyty fysioterapiassa. On röntgenkuvattu jalkoja. Mitään vikaa niissä ei ole, paitsi ovat vähän lättäjalat. Varmaan hänellekin tekisi paljasjalkakengät hyvää oikeastaan. 

Nyt täytyy todella perehtyä paljasjalkakenkiin ja katsoa löytyisikö sieltä hyvät lenkkeilykengät. Valikoimaa ja suosituksia vain tuntuu oleva paljon. Osatappa sitten valita ne parhaimmat. 

Paljainjaloin kulkeminen on tietenkin jaloille hyväksi, sitä meillä onneksi on aina tehty. Itse jopa saatan lenkkeillä paljainjaloin, jos oikein on selkä kipeänä. Jalkapohjan lihaksia (jos esim. lättäjalkavaivaa) voi myös vahvistaa muun muassa varvistelemalla ja poimimalla varpailla lattialta pieniä tavaroita, kyniä esimerkiksi. 

-Kirsi / Lähtöpisteenä nolla 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti