lauantai 23. toukokuuta 2020

Kengillä on suuri merkitys

Affiliate-linkki merkitty *

Ihanien ilmojen myötä treenaaminen on vaihtunut enemmän nyt ulkoiluun ja lenkkeilyyn.

Askeleet nyt näyttää ihan mitä sattuun, kun puhelin oli vaunuissa.

Nyt onkin huomattavasti miellyttävämpi lenkkeillä, kun ostin hyvät kengät. Tai tilasin, mutta kuitenkin. Aikaisemmin nyt keväällä lenkkeilin Adidaksen lenkkareilla ja mietin miksi viime syksynä alkanut varpaan kipuilu ja patin tunne palasi. Kengistähän se johtui!


Pitkään mietin millaiset lenkkarit tilaisin, täällä on aika huono tarjonta kaupoissa. Päädyin tilaamaan Feetistä *evo+ lenkkarit. Miksi? No esittely oli ainakin hieno! 

Evo+ on Feet.fi sivujen mukaan suunniteltu kaikentasoisille juoksijoille, aloittelijasta aina aktiivitasolle saakka. Hep, olen aloittelija. 
Evo+ mallia suositellaan ensimmäiseksi juoksujalkineeksi sen ainutlaatuisen toiminnan perusteella (kunnioittaa luonnollista biomekaniikkaa). Mikä biomekaniikka? Kuulostaa ainakin hyvälle. 
Jalkineen pohjarakenne on suunniteltu tukemaan  ja myötäilemään jalkaterän luonnollista liikemekaniikkaa, ja näin vältetään virheelliset liikemallit. Kuulostaa hyvälle. 
Yleisin syy erilaisille rasitusvammoille jalkaterän ja koko kineettisen ketjun alueella on virheellinen biomekaanin kuormitus. En tiiä mikä on kineettinen ketju, mutta auttaiskohan nämä säärikipuihinkin juostessa? 

Evo+ sopii myös aktiivijuoksijalle harjoitusjalkineeksi. No, jos tavoitteena olis juoksennella aktiivisemminkin joskus. 

 Pohjarakenne sisältää muotoillun hiilikuitulevyn, joka tekee jalkineesta erittäin nopean ja siten kontaktiaika alustaan minimoituu. Kuormituspaineen jakautumisessa hiilikuitulevyllä on merkitystä juoksuaskeleen eri vaiheissa. Sen avulla askeleesta tulee tehokas ja luonnollinen. Pohjarakenne on muotoiltu ehkäisemään rasitusvammoja. Kuulostaapa tosi hyvältä, hiilikuitua ja kaikkea..


Itseasiassa kengät ylittivät kaikki minun toiveeni! Miehelle sanoinki, että näillä on todella helppo juosta, askel rullaa kevyesti. Teini-ikäisenä jo kärsin säärikivuista lenkkeillessä (etenkin kovalla alustalla), mutta nyt se vaiva on jäänyt. Myös varpaan kipuilu on helpottanut, oikeastaan jo lähes kadonnut. 

Tästä pääset lukemaan lisää ja tilaamaan omat *Feet.fi

Kenkäaiheeseen palaan vielä lähipäivinä uudelleen. 

-Kirsi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti